Alle categorieën
EN

Home > NIEUWS > industry News

BloombergNEF voorspelt een jaarlijkse groei van 30% voor de wereldwijde markt voor energieopslag tot 2030

Tijd: 2022-04-12 Hits: 36

De wereldwijde markt voor energieopslag zal groeien tot 58 GW/178 GWh per jaar in 2030, waarbij de VS en China 54% van alle implementaties vertegenwoordigen, volgens prognoses van BloombergNEF.

Het H1 2022 Energy Storage Market Outlook-rapport van de groep werd kort voor eind maart gepubliceerd. Hoewel wordt erkend dat implementaties op korte termijn zijn getemperd door beperkingen in de toeleveringsketen, zal er een samengestelde jaarlijkse groei van 30% in de markt zijn, voorspelde BloombergNEF.

BloombergNEF merkte ook op dat opslag van lithium-ionbatterijen vorig jaar 95% van de nieuwe capaciteit van nutsbedrijven wereldwijd bijdroeg, met slechts een "paar zeldzame uitzonderingen" zoals drie nieuwe energieopslagsystemen met perslucht in China van in totaal 170MW/760MWh.

Het bedrijf verwacht dat lithium de komende jaren die greep op de markt zal behouden, in de verwachting dat flowbatterijen, elektrothermische en andere technologieën van langere duur nog steeds beperkt zullen blijven tot kleine proefprojecten of speciale projecten. Maar in de toekomst zou energieopslag met een langere duur een leverancier kunnen zijn van emissievrije vaste capaciteit voor netwerken, merkte BloombergNEF op.

Ontvouwen
ONLINE